Showcase mladých interpretů v oboru klasické hudby

Showcase je jedním z výstupů Roku české hudby 2014. Pořádá ji Institut umění – Divadelní ústav ve spolupráci s pořadatelem MHF Janáčkův máj, který v letošním roce slaví 40 let své existence.

Dne 5. 6. 2015 se uskuteční první česká Showcase mladých interpretů a pěvců v oboru klasické hudby při Mezinárodním hudebním festivalu Janáčkův máj. Konat se bude od 14 hodin na Janáčkově konzervatoři v Ostravě při příležitosti zasedání Evropské festivalové asociace, které se účastní zhruba stovka zástupců významných mezinárodních festivalů sdružených v této asociaci.

Na showcase vystoupí nejmladší úspěšná generace českých interpretů a pěvců na základě výběru odborníků, jedenáct instrumentalistů (mezi nimi např. trumpetista Vilém Hofbauer, houslistka Julie Svěcená, fagotistka Michaela Špačková, saxofonista Lukáš Kolek, klavírista Matyáš Novák ad.) a osm pěvců (např. sopranistka Eliška Gattringerová, Barbora Perná, mezzosopranistka H. Dobešová, barytonista Luboš Skala, basista Jan Šťáva). Pořadatelé se tak snaží využít mezinárodního setkání odborníků a pořadatelů EFA k prezentaci našich umělců.

Více informací: lenka.dohnalova@divadlo.cz (IDU), sikora@janackuvmaj.cz (Janáčkův máj, o.p.s.).

Kontakt pro média
Eliška Černá
Oddělení mezinárodní spolupráce a PR
Institut umění – Divadelní ústav
T +420 224 809 196
M +420 734 330 972
eliska.cerna@divadlo.cz
ww.idu.cz